Журналісти розповіли, як сім'ям інвесторів отримати ПМП на Мальті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журналісти розповіли, як сім'ям інвесторів отримати ПМП на Мальті

Світ
1512
Право на постійне місце проживання на Мальті тепер може отримати вся сім’я інвестора, в тому числі діти, онуки, батьки, а також прабабусі і прадідусі. Про це розповіла директор з розвитку компанії “Іммігрант Інвест” Олена Руда.
Мальта на сьогодні є єдиною країною Європи, в якій нерезиденти Євросоюзу можуть отримати ПМП в обмін на інвестиції в цю державу. Тут діє державна програма отримання ПМП за інвестиції (MRVP). 4 липня в неї було внесено кілька суттєвих змін. Вони мають значно прискорити процедуру придбання права на постійне місце проживання на Мальті.
Зокрема, спрощено процедуру подачі документів і скорочено терміни розгляду заявок інвесторів, які бажають отримати ПМП на Мальті. Для цього створено новий державний орган Malta Residence and Visa Agency. Зі списку документів виключили також довідку про несудимість на Мальті.
У програмі трохи зросла сума внеску, що не повертається, і змінився порядок внесення оплати. Тепер інвестор повинен внести 5000 євро при подачі заяви і ще 25000 після розгляду заявки. Для чоловіка чи дружини, батьків, прабабусь і прадідусів основного заявника потрібно буде додатково зробити внесок у розмірі 5000 євро за кожного. Інвестори тепер зможуть включати в програму новонароджену або усиновлену дитину вже після отримання картки постійного резидента. При цьому новому члену сім’ї не потрібно буде оформляти візу для подорожей Шенгенською зоною.
Автоматично в програмі беруть участь діти заявника у віці до 27 років. Ті, хто старше, теж можуть отримати ПМП на Мальті, але для цього інвестору потрібно довести їхню матеріальну залежність.
Учасниками програми MRVP можуть стати громадяни абсолютно будь-якої країни. Більше того, відтепер ні до, ні після отримання ПМП інвесторам не потрібно проживати на території Мальти. Від них не вимагають також здавати іспити на знання мови або історії країни. При цьому вони можуть відвідувати держави Шенгенської угоди без віз.
Щоб отримати ПМП, заявнику потрібно інвестувати в державні облігації Мальти 250 тис. євро на 5 років, придбати житло або орендувати його протягом п’яти років.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас