Facebook запустила прямі трансляції в VR-додатку Spaces — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запустила прямі трансляції в VR-додатку Spaces

Технології&Авто
307
Facebook додала у VR-додаток Spaces можливість проводити трансляції.
За допомогою віртуальної камери користувачі можуть показувати своїх двомірних персонажів і навколишній світ людям за межами віртуальної реальності.
Як і у випадку зі звичайними відео в Facebook Live, глядачі можуть відправляти реакції і коментарі – стример побачить їх прямо в повітрі.
Facebook запустила бета-тест віртуальної соціальної мережі в квітні. Тоді користувачі в окулярах могли переписуватися з іншими людьми через Facebook Messenger.
«Ми по-справжньому хотіли розширити цю можливість і дозволити вам спілкуватися з друзями, у яких ще немає доступу до VR», – сказав Майк Бут (Mike Booth), менеджер з соціальної віртуальної реальності Facebook.
Spaces має кілька можливостей, яких не має Facebook Live. Платформа була створена з розрахунком на те, щоб люди з різних міст і країн могли зустрічатися в одному місці, тому і трансляції вони можуть вести спільно. До того ж, стримери можуть перетягувати коментарі так, ніби це предмети.
Додаток доступний тільки власникам Oculus Rift, яких, в порівнянні з власниками інших шоломів, не так багато. Для створення відчуття присутності Spaces відстежує рух рук і мову тіла, тому як мінімум найближчим часом на більш доступному Gear VR не запрацює.
Бут каже, що в майбутньому Spaces може стати додатком доповненої реальності, яку Facebook активно освоює. Проте, сказав він, все це перебуває на ранній стадії розробки. Поки людям потрібно навчитися сприймати віртуальну реальність як невід’ємну частину соціальної мережі, а не як експеримент.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас