Німці представлять електромобіль з сонячними панелями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці представлять електромобіль з сонячними панелями

Технології&Авто
672
Німецькі інженери розробили інноваційний 6-місний електромобіль Sono Motors Sion. Він покритий сонячними панелями, які додають до максимальних 250 км пробігу на одній зарядці акумулятора ще 30 км в ясний день.
Проект Sion зміг реалізуватися завдяки минулорічній краудфандинговій кампанії, що зібрала понад півмільйона доларів. Електромобіль випустять в двох версіях: Urban з батареєю потужністю 14,4 кВт*год і дистанцією пробігу 120 км коштуватиме $13 200. Extender буде потужнішим, з батареєю на 30 кВт*год, пробігом в 250 км і вартістю $17 600. Настільки низькі для електрокарів ціни пояснюються тим, що ціна акумулятора в вартість автомобіля не входить, тому що, як і в випадку з Renault Zoe, його треба або купувати окремо, або брати в оренду, а потім апгрейдити.
Головна фішка – дах, капот і задні двері «Сіону» покриті монокристалічними кремнієвими фотоелементами з ККД 21%. У сонячний день вони здатні виробляти достатньо електрики, щоб збільшити дальність пробігу на 30 км. Їх товщина складає 8 мм, і вони укладені в легкий шар полікарбонату, який захищає панелі від ударів і негоди. Для того щоб зарядити акумулятор на 80%, електромобілю потрібно 30 хвилин.
Всі п’ять сидінь в салоні складаються, щоб можна було перевозити вантажі. Для управління розумними функціями є 10-дюймовий сенсорний екран і можливість підключення смартфона по Wi-Fi або Bluetooth. Лагодити автомобіль його власники можуть самостійно, замовивши запчастини онлайн і отримавши їх разом з відео-інструкцією зі встановлення. Або відвезти машину і запчастини до місцевої автомайстерні. Тест-драйв почнеться у вересні, а масове виробництво – на початку наступного року, повідомляє Clean Technica.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас