ФСБ затримала директора компанії - постачальника турбін Siemens до Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФСБ затримала директора компанії - постачальника турбін Siemens до Криму

Світ
2738
Генеральний директор енергомашинобудівної компанії “Силові машини” Роман Філіппов затриманий в Петербурзі співробітниками Федеральної служби безпеки РФ за підозрою в розголошуванні державної таємниці.
Про це пише видання “Медіазона”.
Після обшуку на робочому місці і вдома Філіппова допитали як підозрюваного. Після цього слідчі відпустили його під підписку про невиїзд.
За даними слідства, гендиректор “Силових машин” “ознайомив сторонніх осіб з документами, що містять секретні відомості”.
Видання пов’язує затримання Філіппова зі скандалом навколо постачання турбін Siemens в Крим. Хоча обізнане джерело зазначило, що інцидент з цим не пов’язаний.
Турбіни були зроблені на спільному з російським концерном “Силові машини” заводі “Сіменс технології газових турбін”. Згідно з контрактом, турбіни призначені для будівництва електростанції на Таманському півострові Росії. Однак конкурс на будівництво ТЕС на Тамані так і не відбувся через відсутність заявок.

Довідка Finance.UA:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку в окупований Крим німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям постачати енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас