Морські інвестиції на горизонті: Канада допоможе Україні підготуватися до важливого аудиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Морські інвестиції на горизонті: Канада допоможе Україні підготуватися до важливого аудиту

Казна та Політика
428
Міністерство інфраструктури України та проект міжнародної технічної допомоги EDGE, який фінансується урядом Канади, 12 липня підписали спільний план дій з підтримки реформ в секторі морської безпеки.
Як повідомляється, після реалізації запланованих заходів українська морська галузь наблизиться до міжнародних стандартів, що сприятиме досягненню кращих результатів при проходженні країни аудиту Міжнародної морської організації (IMO) навесні 2018 року.
“Цей аудит – хороший привід для того, щоб ми повністю змінили морську галузь: зробили її конкурентною, відкритою, ефективною. Ми вже оновили Адміністрацію морських портів України, але нам дуже важливо, щоб інвестори, які заходять на український ринок, відчували себе комфортно, прозоро, розуміли: їхні гроші приносять ефективність як для їхніх компаній, так і для індустрії в цілому”, – зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За словами директора проекту EDGE Танії Сенфорд Аммар, вже залучено експерта Міністерства транспорту Канади, який намітив найважливіші кроки для підготовки до аудиту в наступному році.
“Щоб втілити це в життя, ми також надаємо команду з шести українських фахівців, які будуть працювати в тандемі з Міністерством інфраструктури України”, – сказала вона.
Україна вперше пройде аудит IMO в лютому-березні 2018 року. Предметом аудиту буде перевірка виконання Україною міжнародних зобов’язань у секторі морської безпеки. План дій, зокрема, передбачає сприяння впровадженню в країні відповідних конвенцій, посилення державного управління в сфері морської безпеки.
Нагадаємо, місія Світового банку на початку липня прибула до Києва, щоб оцінити прогрес реформ в легкості ведення бізнесу в Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас