Найдорожча електронна валюта в світі використовується тільки в 3 з 500 інтернет-магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожча електронна валюта в світі використовується тільки в 3 з 500 інтернет-магазинів

Фінтех і Картки
1278
За останні два роки ціна біткоінів зросла в кілька разів, але все ж більшість інтернет-магазинів не приймає дану валюту в якості оплати товару. Про це повідомляє Mashable.
Згідно зі звітом Моргана Стенлі, тільки три з 500 найбільших інтернет-магазинів приймають біткоін. В минулому році, для порівняння, криптовалюту приймали 5 інтернет-магазинів.
Найбільші світові магазини, такі як Amazon, Wal-Mart, Apple все ще не приймають прямі платежі з будь-якої кріптовалюти. Це не логічно, як каже автор звіту. Первісну обіцянку Bitcoin (децентралізована валюта і автоматичні платежі з мінімальною комісією) частково було виконано. Проблема полягає в тому, що майнеры (люди, які створюють біткоіни, використовуючи свій комп’ютер) можуть впливати на те, які транзакції буде обробляти їх комп’ютер. Таким чином, вони могли пропускати тільки великі перекази, що негативно позначалося на швидкості передачі невеликих сум. Очікується, що Bitcoin вирішить проблему оновленням 1 серпня, яке поліпшить швидкість передачі транзакцій і зменшить збори.
Ринкова капіталізація біткоіна зросла з 4 до 40 мільярдів доларів за останні два роки. Але волатильність (зміна ціни) біткоіна не влаштовує багатьох торговців, так само і як швидкозростаючі транзакційні збори. Постійно стрибаюча ціна відлякує великі інтернет-магазини, адже через ці стрибки вони можуть втратити багато грошей.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас