Китай дозволив регіонам випускати облігації для будівництва платних доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай дозволив регіонам випускати облігації для будівництва платних доріг

Світ
79
Китай дозволив регіонам випускати спеціальні облігації для фінансування будівництва платних доріг, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Уряди провінційного рівня можуть продавати такі папери в межах затверджених центральним урядом щорічних квот, йдеться в документі, опублікованому спільно міністерством фінансів і міністерством транспорту КНР.
Залучені від розміщення кошти необхідно використовувати для будівництва державних платних доріг. Пріоритет при цьому повинен віддаватися дорожнім проектам державного рівня, а також проектам в рамках ініціативи “Пояс і шлях”, програмам скоординованого розвитку регіону Пекін-Тяньцзінь-Хебей і економічного поясу ріки Янцзи.
Регіони повинні будуть використовувати дорожні збори, доходи від придорожньої реклами та інші надходження від експлуатації платних доріг для погашення боргів по облігаціях.
Ці бонди мають стати основним каналом фінансування будівництва платних державних доріг, заявив Мінфін КНР. Даний захід націлений на підтримку розширення дорожньої мережі країни разом з посиленням контролю за борговими ризиками місцевих урядів у транспортній галузі.
За офіційними даними, на кінець 2016 року загальна протяжність платних доріг у Китаї складала 171,1 тис. кілометрів, на них припадало 3,6% автодорожньої мережі країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас