У США мають намір офіційно затвердити методику лікування раку за допомогою генетично модифікованих клітин самих пацієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США мають намір офіційно затвердити методику лікування раку за допомогою генетично модифікованих клітин самих пацієнтів

Технології&Авто
548
Комісія Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (Food and Drug Administration, FDA) почала нову еру в медицині. Комісія одноголосно рекомендувала Управлінню затвердити перший в історії метод лікування раку за допомогою генетично модифікованих клітин пацієнта. Вчені називають такий підхід «живими ліками», який дозволяє істотно зміцнити імунну систему для боротьби з хворобою.
Якщо FDA прислухається до рекомендацій комісії (що дуже ймовірно), даний вид лікування стане першим способом генної терапії, що вийов на ринок. Фармацевтична компанія Novartis має намір застосувати його для лікування лейкемії. Також ведуться роботи над аналогічними видами лікування для пацієнтів з іншою формою захворювання, а також для лікування мієломи і агресивної пухлини головного мозку.
Для використання даного методу лікування кожному пацієнту потрібно створювати індивідуальну терапію. Для цього в сертифікованому медичному центрі у пацієнта беруть клітини (мільйони Т-клітин), заморожують і відправляють на фабрику Novartis. Там вони розморожуються і проходять спеціальну обробку із застосуванням ослабленої форми ВІЛ. Вона необхідна для перенесення нового генетичного матеріалу Т-клітини для їх перепрограмування. Такі модифіковані Т-клітини стають здатними атакувати В-клітини – це нормальна частина імунної системи, яка стає злоякісною при лейкемії. Після зазначених змін Т-клітини знову заморожуються і повертаються до медичного закладу. Після цього клітини вводяться в організм пацієнта, де вони розмножуються в природному середовищі і борються з раком.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас