У Данії надрукують будинок із бетону на 3D-принтері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Данії надрукують будинок із бетону на 3D-принтері

Технології&Авто
417
Колектив датських архітекторів Create.dk за підтримки Технічного університету Ейндховена (Нідерланди) побудує в данському місті Нюборг будинок, стіни і стеля якого будуть надруковані на 3D-принтері з бетону.
Це перший подібний проект у Нюборзі, і тому будівля буде невеликою, одноповерховою, площею близько 30 кв. м. Керівник Create.dk Айвен Мольтке покладає великі надії на майбутнє 3D-друку в архітектурі, але поки з обережністю ставиться до повсюдного її застосування в будівництві. Він вважає, що даний проект вимагає з’єднання нових і традиційних технологій. Оскільки в Данії ще не будували будинків за допомогою 3D-друку, Мольтке звернувся за допомогою до колег з голландського Університету Ейндховена, в якому існує дослідницька програма «3D Concrete Printing».
Вона спрямована на розвиток тривимірного друку з бетону як альтернативного методу будівництва і на розуміння можливостей його застосування в будівництві. У червні фахівці університету почали друкувати 8-метровий бетонний міст.
Зараз проект будівлі проходить перевірку в комітетах з охорони природи і фінансів Нюборзі. Якщо він буде схвалений, то першу надруковану в Данії будівлю спорудять у жовтні цього року, повідомляє 3ders.
Не тільки Голландія робить кроки у вивченні перспектив і застосуванні технології 3D-друку. У Швейцарії інженери з Вищої технічної школи будують триповерховий будинок за допомогою роботів і 3D. В Японії збираються удруковувати квартири в каркас хмарочоса. А в Саудівській Аравії підходять до питання масштабно і планують роздрукувати 30 млн кв. метрів житла.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас