Пітер Гарнрі: про акції, які найбільше торгуються у 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пітер Гарнрі: про акції, які найбільше торгуються у 2017 році

Фондовий ринок
420
Інвестори і трейдери, як і раніше, віддають перевагу акціям американських технологічних компаній, які регулярно показують результати вище середнього рівня по фондовому ринку.
З початку року технологічний сектор зріс на 18%, і всі говорять про назрівання бульбашки. Червень нагадав учасникам ринку про існування волатильності, коли індекс Nasdaq 100 (американський фондовий індекс – ред.) всього за дві торгові сесії впав на 4%. Але в цей сектор відразу ж потягнулися нові покупці, тому що в поточних макроекономічних умовах він залишається одним з небагатьох джерел зростання. Проте, оцінки вартості акцій технологічних компаній стають надмірно завищеними.
Акції компанії «Alibaba» у другому кварталі подорожчали на 32%. Значний вплив надав звіт про прибутки і збитки за 4-й квартал 2017 фінансового року (завершився в березні), опублікований 18 травня.
Виручка перевершила оцінки на 7% і в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 60% завдяки неперевершеним можливостям і високим темпам зростання електронної торгівлі в Китаї.
З початку поточного року акція компанії «Alibaba» додала у вартості 60% і залишається популярною серед інвесторів, позаяк це один з найкращих способів вигідно зіграти на майбутній розвиток китайської електронної торгівлі.
Акція компанії «Apple» не може похвалитися кращими квартальними результатами. Її вартість майже не змінилася в порівнянні з акцією «Samsung», яка подорожчала на 15%, і інвестори роблять ставку на сповільнення темпів «Apple» і прогнозують скромні 5% зростання в 2017 році.
Незважаючи на те, що акція «Apple» перестала бути улюбленицею інвесторів, вона, як і раніше, популярна, бо пропонує доступ до найдохіднішого бізнесу з виробництва смартфонів у світі й казково багатої компанії з великою і лояльною клієнтською базою.
Компанія «Amazon» багато в чому стає новою «Apple» і стягує до себе увагу інвесторів завдяки високим темпам зростання і неймовірним можливостям для розвитку в міжнародній електронній торгівлі.
У 2-му кварталі акція подорожчала ще на 9% під впливом високих показників за 1-й квартал і сміливої угоди з купівлі компанії «Whole Foods» в спробі провести революцію в американській моделі бакалійних магазинів і створити власну торгово-розподільну мережу серед міського населення.
Акція компанії «NVIDIA» зараз йде нарозхват, оскільки вироблені нею мікросхеми для графічних процесорів використовуються в таких швидкозростаючих сегментах, як комп’ютерні ігри, центри обробки даних і автомобілі (автомобілі з автоматизованою системою управління – авт.).
Вона стала улюбленим інструментом гравців Уолл-стріт в сфері штучного інтелекту і великих даних.
У другому кварталі акція подорожчала на 33% під впливом сприятливого звіту про прибутки і збитки, який показав вражаюче зростання виручки на 48% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Акція компанії «Facebook» залишається найпривабливішим інструментом біржової торгівлі в сфері соціальних мереж в західному світі. У цієї соцмережі майже 1,4 млрд користувачів і привабливий бізнес-фундамент.
Результат звіту про прибутки і збитки перевершив прогнози, і ціна акції підвищилася на 6%, але інвестори починають побоюватися, що в найближчі роки темпи зростання значно сповільняться, позаяк новинна стрічка на платформі Фейсбуку досягла межі свого розвитку і вичерпала можливості в плані реклами.
Пітер Гарнрі, керівник відділу фондових і кількісних стратегій Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас