МОЗ презентував методику розрахунку вартості медпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ презентував методику розрахунку вартості медпослуги

Казна та Політика
878
Міністерство охорони здоров’я презентувало проект методики розрахунку вартості медичного обслуговування (медичної послуги).
Згідно з пояснювальною запискою до проекту методики, вона дозволить стандартизувати і уніфікувати підходи до обліку витрат в закладах охорони здоров’я України та закласти базові принципи універсальної національної системи розрахунку вартості медичних послуг.
Методика дозволить визначати і враховувати витрати, необхідні для надання медпослуг на рівні закладів охорони здоров’я.
Методика розроблена на основі стандартного методу аналізу витрат шляхом їх покрокового розподілу згори вниз.
Згідно з проектом методики, загальний бюджет медичної установи, на основі якого здійснюється подальший розподіл витрат, охоплює всі витрати установи з основного і спеціального фондів, за винятком капітальних витрат (капітальний ремонт та закупівля високовартісного обладнання та інших основних засобів).
Крім того, в аналіз витрат не включаються витрати, безпосередньо не пов’язані з наданням установою медичних послуг (витрати клінічних навчальних баз вищих навчальних медичних закладів, розташованих на базі лікарень, послуги централізованої лабораторії, централізований перерозподіл ліків тощо).
Для забезпечення точності та об’єктивності розрахунків, у всіх закладах охорони здоров’я, охоплених національною системою збору та аналізу даних про витрати, як прямі витрати класифікуються витрати на заробітну плату і пов’язані з нею нарахування, витрати на лікарські засоби, витрати на технічне забезпечення та обслуговування (поточний ремонт ) дорогого обладнання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас