Fitch відзначає серйозні ризики переговорів про Brexit для Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch відзначає серйозні ризики переговорів про Brexit для Великобританії

Світ
220
Переговори про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit) несуть в собі “істотні ризики для Великобританії”, зазначається в огляді міжнародного рейтингового агентства Fitch.
“Невизначеність політичного, економічного та інституційного середовища після референдуму про членство Великобританії у ЄС, що відбувся в червні 2016 року, а також після цього переговорів про умови виходу країни з Євросоюзу знайшла відображення в “негативному” прогнозі для рейтингу Великобританії”, – йдеться в огляді.
Fitch знизило рейтинг Великобританії до “AA” з “AA+” в червні минулого року – відразу після того, як громадяни країни проголосували за Brexit.
“Ми впевнені, що прогрес в узгодженні торговельних домовленостей між Великобританією і ЄС буде дуже повільним”, – попереджають експерти агентства.
Вони відзначають, що переговори про торговельні відносини навіть не почнуться, поки сторони не врегулюють спірне питання про виплати, які ЄС вимагає від Великобританії в якості “штрафу за розлучення”.
Brexit спровокував “вищу, ніж зазвичай, ступінь невизначеності в торговельній політиці розвинених країн”, одночасно з перемогою Дональда Трампа на президентських виборах в США і “посиленням привабливості політиків-популістів”, йдеться в огляді.
Експерти агентства зазначають, що результати проведених у червні 2017 року парламентських виборів у Великій Британії, підсумком яких стала втрата парламентської більшості партією прем’єр-міністра країни Терези Мей, вплинуть на переговори про Brexit і, ймовірно, на кредитно-грошову політику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас