Розроблено систему зберігання енергії вітру під землею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено систему зберігання енергії вітру під землею

Технології&Авто
3079
Технологія акумулювання енергії за допомогою стисненого повітря існує вже кілька десятиліть, однак поки що її не можна назвати економічно вигідною. Змінити ситуацію має намір американський стартап Apex-CAES, який планує накопичувати вітрову енергію під землею і скорочувати споживання електрики від традиційних джерел.
Техаський стартап Apex-CAES планує зібрати $500 млн на створення підземної системи зберігання вітрової енергії в місті Палестина. Компанія буде використовувати електроенергію від мережі вночі, коли вона коштує максимально дешево, і закачувати стиснене повітря в підземну печеру-сховище. В періоди найбільшого попиту на електрику енергію будуть випускати — при проходженні через турбіни система буде виробляти електроенергію.
Установки з’являться поруч з п’ятьма існуючими кавернами-газосховищами. Стиснене повітря буде активувати турбіни потужністю 317 мегават, здатні виробляти 15 000 МВт*год електроенергії за два дні без підзарядки.
Зберігання енергії в печерах зі стисненим повітрям більш вигідно, ніж зберігання енергії в системі з літій-іонними акумуляторами. Будівництво печер в соленосних товщах коштує дешевше за батареї, до того ж система може заповнювати печеру стисненим повітрям одночасно з виробленням електрики — один процес не заважає іншому. Houston Chronicle порівнює такі системи з греблями ГЕС.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас