Десятиядерний Intel Core i9-7900X краще не використовувати без рідинного охолодження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десятиядерний Intel Core i9-7900X краще не використовувати без рідинного охолодження

Технології&Авто
2666
В кінці травня компанія Intel представила нові високопродуктивні процесори Intel сімейств Skylake-X і Kaby Lake-X. Користувачі відразу почали активно обговорювати, що в своїх флагманських процесорах Core i9, вартість яких починається від $999 і досягає $1999 за топову модель, виробник відмовився від використання припою на користь менш ефективного термоінтерфейсу. Відзначимо, що навіть в чотириядерному Core i7-7700K заміна термоінтерфейсу під кришкою процесора на припій дозволяє домогтися зниження температури до 20 градусів. У випадку з десятиядерним Core i9-7900X ситуація з нагріванням не краща.
Співробітники ресурсу Tom’s Hardware протестували десятиядерний Core i9-7900X і виявили явні проблеми з нагріванням. Крім постійного “дроселювання” як самого процесора, так і підсистеми живлення, фахівці дійшли висновку, що заводський термоінтерфейс просто
не справляється зі своїм завданням.
Під час тестування різниця температур між показаннями материнської плати і фактичними вимірами безпосередньо з поверхні кришки процесора досягала 71 градуса.
У Tom’s Hardware вважають, що підвищувати охолодження процесора без заміни термоінтерфейсу між кришкою і кристалом просто немає сенсу, не кажучи вже про розгін. Фахівці рекомендують навіть при звичайному використанні Intel Core i9-7900X без розгону застосовувати рідинне охолодження.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас