Пентагон боїться створення біологічної зброї за допомогою генної інженерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон боїться створення біологічної зброї за допомогою генної інженерії

Технології&Авто
642
У Міністерстві оборони США запустили програму вивчення біологічних загроз, пов’язаних з генетичними модифікаціями. У свою чергу вчені турбуються, що через параною військового відомства багато перспективних досліджень можуть бути закриті з міркувань безпеки, пише Wired.
На цьому тижні у Вашингтоні пройшла вже четверта за рахунком зустріч представників Пентагону і американських учених, бізнесменів і медичних експертів, присвячена технології генного редагування CRISPR/Cas9. Фінальний звіт, який поки що знаходиться під грифом «таємно», буде опубліковано в наступному році.
Рекомендації Пентагону будуть складатися з методів ідентифікації та боротьби з біологічною зброєю, створених за допомогою генетичної модифікації, зокрема, CRISPR. Небезпека, на думку військових чиновників, полягає в тому, що «заражені» мікроорганізми складно відрізнити, оскільки зовні вони повністю повторюють “оригінал”. Захищати США від генномодифікованої зброї Пентагон планує, почавши з обмежень генетичних досліджень у себе в країні.
Вчені не згодні з таким підходом і вважають, що наукова спільнота і так робить достатньо, щоб відсіювати потенційно небезпечні дослідження ще на ранньому етапі. У них є кодекс етики, який не дозволяє нікому працювати над шкідливим застосуванням CRISPR.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас