Гройсман доручив залучити НАБУ до оцінки переговорного процесу з Ryanair і відновити переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман доручив залучити НАБУ до оцінки переговорного процесу з Ryanair і відновити переговори

Фондовий ринок
720
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив залучити Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) до оцінки переговорного процесу з ірландським лоу-кост-авіаперевізником Ryanair про польоти в Україну і заявив про необхідність відновлення цих переговорів.
“В останні дні ЗМІ обговорюють тему зміни планів ірландської авіакомпанії Ryanair щодо виходу на український ринок. Ситуація набула широкого розголосу і навіть політичного забарвлення. І поки політики з’ясовують, хто винен, страждає наш пасажир. З метою вирішення ситуації я провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін’юсту, аеропорту “Бориспіль”, асоціації “Аеропорти України”, Офісу залучення та підтримки інвестицій”, – повідомив прем’єр на своїй сторінці в мережі Facebook.
За його словами, учасники наради одностайно прийняли низку рішень, серед яких – звернутися в НАБУ і Антимонопольний комітет України (АМКУ) щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участю Мінінфраструктури та аеропорту “Бориспіль” на предмет дотримання законодавства та умов конкуренції; відновити переговорний процес з Ryanair, до якого спільно з Мінінфраструктури та аеропортом “Бориспіль” залучити директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.
В. Гройсман також повідомив про доручення Мінінфраструктури прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, у тому числі із залученням лоу-костів.
“Усі наші зусилля мають бути зосереджені на тому, щоб громадяни мали всі умови для вільного пересування”, – резюмував прем’єр-міністр.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписано.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас