Ще один 4G. В Україні проведуть новий тендер на LTE-ліцензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один 4G. В Україні проведуть новий тендер на LTE-ліцензії

Технології&Авто
1268
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) має намір провести розпродаж радіочастот у найпривабливішому для мобільних операторів діапазоні до кінця 2017 року.
Аукціони на радіочастоти (РЧР) для будівництва мереж четвертого покоління стільникового зв’язку (4G) пройдуть до кінця поточного року. Про це заявив голова НКРЗІ Олександр Животовський.
“На перший тендер ми виставимо частоти 2600 МГц. Уже є всі рішення. Сподіваюся, що найближчим часом нам (НКРЗІ) погодять порядок проведення тендеру”, – зазначив він.
У НКРЗІ усвідомлюють, підкреслив Животовський, що найбільші оператори – Київстар. Vodafone, lifecell – зацікавлені у тендері саме на 1800 МГц.
Це підтвердив президент Київстару Петро Чернишов. Він зазначив, що радіус покриття однієї базової станції у 1800-му діапазоні в два-три рази більше, ніж у 2600-му. Тому, розповів голова НКРЗІ, регулятор намагатиметься провести другий тендер – у 1800 мегагерц – відразу ж після першого.
“Це буде два окремі тендери, але ми докладемо зусиль, щоби в часі вони слідували один за одним”, – розповів Животовський.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас