Кіберполіція отримала близько 3 тис. звернень про атаки вірусу-шифрувальника Petya.A — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція отримала близько 3 тис. звернень про атаки вірусу-шифрувальника Petya.A

Кримінал
259
Департамент кіберполіції Національної поліції України станом на 10 липня отримав близько 3 тис. Повідомлень від фізичних та юридичних осіб про блокування роботи комп’ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A.
“На сьогоднішній день в департамент кіберполіції звернулися вже близько 3 тис. осіб. З офіційними заявами – вже понад 1,5 тис., з них близько 200 заяв – це державний сектор, а все інше – приватний сектор”, – зазначив заступник начальника департаменту кіберполіції Геннадій Дубок в ході “круглого столу” в Києві.
Він, уточнив, що зараз розслідуванням даних інцидентів цілодобово займається окрема група фахівців, в якій працюють і іноземні експерти.
“На сьогодні з тих 1,5 тис. офіційних заяв, відкрито понад 800 кримінальних проваджень за ст. 361 КК України – Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку”, – зазначив він, додавши, що по інших заявах кримінальні провадження також будуть відкриті найближчим часом.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектора про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Також, в СБУ раніше підтвердили, що до атаки вірусом Petya.A були причетні спецслужби Росії.
  • Раніше також Порошенко заявив, що кібератаку проти України організувала РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас