Google може отримати доступ до генетичних даних тисяч пацієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google може отримати доступ до генетичних даних тисяч пацієнтів

Фондовий ринок
685
Google зустрілася з представниками організації Genomic England, яка керує проектом з секвенування геному 100 000 британців. Про це повідомляє британський експерт з біоетики Едвард Хокінс. За даними джерел, корпорація планує підключити до проекту свій стартап DeepMind.
Заснована британським Міністерством охорони здоров’я компанія Genomic England в найближчі роки секвенує геном більше 100 000 британців в рамках програми 100,000 Genomes Project. Вчені припускають, що проект дозволить краще вивчити рак та інші захворювання і знайти відповідні методи лікування.
За даними біоетика Едварда Хокінса, представники Google провели переговори з Genomic England. Американська корпорація запропонувала організації укласти співпрацю з лабораторією DeepMind, яка їй належить і штаб-квартира якої розташована у Великій Британії. Алгоритми DeepMind дозволять проводити прискорений аналіз геному людини і швидше розробляти нові лікарські препарати.
DeepMind спеціалізується на ШІ і розробляє розумні алгоритми для гри в ґо і кооперації з людиною. Лабораторія також застосовує штучний інтелект для підвищення ефективності енергосистем.
Однак не менший інтерес стартап проявляє до медицини. DeepMind кілька років працює з Міністерством охорони здоров’я Великобританії. Ще в 2015 році компанія уклала договір про співпрацю з Національною службою охорони здоров’я Великобританії (NHS). В рамках угоди NHS надала стартапу дані 1,6 млн пацієнтів для розробки програми Streams для пацієнтів з нирковою недостатністю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас