Україна домовляється про постачання вугілля з найбільшою американською компанією - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна домовляється про постачання вугілля з найбільшою американською компанією - ЗМІ

Енергетика
1000
Українська сторона веде переговори про постачання вугілля антрацитної групи з найбільшою вуглевидобувною компанією Америки — XCOAL Energy&RESOURCES.
Про це йдеться в статті “Дзеркала тижня”.
“Основні переговори української сторони ведуться з найбільшою вуглевидобувною компанією Америки — XCOAL Energy&RESOURCES. Ця компанія веде видобуток в Західній Вірджинії і Пенсільванії, продаючи вугілля різної твердості і антрацит, але в основному металургійним компаніям”, – йдеться в статті.
Зазначається, що через два морські порти, що належать цій компанії, в середньому імпортується 16 млн тонн вугілля на рік.
Автори статті вказують, що в червні Пенсільванію відвідала делегація з України.
“Великого контракту поки що немає. Зате з’явилася інформація Міненерго про майбутні постачання в серпні-вересні 120 тис. тонн вугілля із США, тобто одного судна”, – йдеться в статті.
Наголошується, що зараз всі чекають на двосторонню зустріч між представниками України і США “щодо стратегічних постачань вугілля для українських потреб”. Обсяги поставок вугілля в Україну можуть бути переглянуті у бік збільшення після візиту в Україну представників енергетичного відомства США.
“Якщо говорити про енергетичне вугілля, американці кажуть, що таких суховантажів може бути до 5-6, а за наявності довгострокового контракту в майбутньому році — і більше. Передбачається, що вугілля піде державному “Центренерго”. Але для збільшення видобутку американцями потрібного нам вугілля ключові слова — довгостроковий контракт і гарантії”, – підсумовують автори.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас