Борги держави перед бізнесом можуть повернути за рахунок коштів від спецконфіскації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борги держави перед бізнесом можуть повернути за рахунок коштів від спецконфіскації

Казна та Політика
204
Державна фіскальна служба разом з міністерством фінансів України опрацьовує механізм повернення переплат, а також обов’язку з відшкодування ПДВ, сформованого з 2010 року, за рахунок коштів від спецконфіскації. Про це повідомив в. о. керівника ДФС Мирослав Продан.
Водночас Мирослав Продан не виключає, що першоджерелом скорочення переплат будуть позитивні нарахування.
“Умовно кажучи, надходження до бюджету не йдуть, вони “з’їдаються” переплатою в попередніх періодах, йде взаємозалік. Тому все ж таки логічно було б разово повернути ці кошти, і тоді при декларуванні податку на прибуток ми б отримали суттєве збільшення надходжень, реальних надходжень”, – підкреслив голова ДФС.
За даними Мирослава Продана, станом на 1 червня 2017 року сума боргу держави за переплати перед підприємствами склала 17,3 млрд грн.
“Близько 12 млрд грн припадає на понад 200 великих платників. Ще понад 4,5 млрд грн – це зобов’язання перед близько 12 тис платників. Якщо одноразово виділити ці 4 млрд грн, то проблема фактично буде знята як масова”, – заявив Мирослав Продан.
При цьому він зазначив, що чинний бюджетний план не передбачає окремого ресурсу для повернення надміру сплачених платежів з прибутку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас