У Держенергоефективності знайшли спосіб зекономити мільярди на опаленні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держенергоефективності знайшли спосіб зекономити мільярди на опаленні

Енергетика
1295
Електроопалення з використанням нічного тарифу може стати вирішенням назрілих проблем з централізованим опаленням в деяких містах України, – йдеться в повідомленні прес-служби Держенергоефективності за підсумками робочої наради за участю представників Мінрегіонбуду, НКРЕКП, ДТЕК, «Київенерго», «Укренерго», а також підприємств-виробників обладнання для електроопалення.
Як зазначають у відомстві, учасники наради обговорили механізми використання електроопалення в нічний час, можливості зменшення споживання газу та вугілля, а також забезпечення стійкості вітчизняної енергосистеми.
«Сьогодні спостерігається потужне споживання електроенергії. Ми бачимо рівномірне навантаження вранці і вдень, але в пікові години – ввечері воно відсутнє при відсутності навантаження вночі. Такий графік завдає країні значних збитків. Різниця між максимальним і мінімальним навантаженням електричної мережі призводить до значних витрат палива на теплоелектростанціях», – розповів глава Держенергоефективності Сергій Савчук.
Крім цього, за даними відомства, в останні роки в деяких містах України збільшується кількість випадків переходу населення, а також малого та середнього бізнесу на електроенергію в якості джерела теплової енергії і гарячої води. Уже сьогодні відбулася повна децентралізація опалення в містах: Нікополь, Марганець та Покров.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас