Порошенко законодавчо закріпив курс України до НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко законодавчо закріпив курс України до НАТО

Казна та Політика
980
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законів України з приводу зовнішньополітичного курсу України”, яким відновлюється курс України на членство в НАТО.
За інформацією прес-служби глави держави, відтепер Україна активізує роботу по всьому комплексу реформ для досягнення стандартів Альянсу.
“Одним з пріоритетів національних інтересів України документом визначено інтеграцію в євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в Організації Північноатлантичного договору”, – йдеться в повідомленні.
Верховна Рада 8 червня 2017 року визначила поглиблення співпраці України з НАТО з метою набуття членства в цій організації як основу зовнішньої політики. Відповідний законопроект №6470 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зовнішньополітичного курсу України підтримали 276 народних депутатів. Закон передбачає внесення змін до законів про основи внутрішньої і зовнішньої політики, який був прийнятий 1 липня 2010 року, і до закону про основи національної безпеки України, прийнятий 19 червня 2003 року.
В Альянсі прийняли відповідне рішення українського парламенту до відома.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас