Чому не можна заплатити в біткойнах за чашку кави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому не можна заплатити в біткойнах за чашку кави

Фінтех і Картки
3471
Газета The Wall Street Journal розібралася, чому криптовалюта не підходить для здійснення покупок в магазинах або оплати замовлень в кафе і ресторанах. Вся справа в надто високих комісійних за операції з біткойном, які по суті є податком на оплату товарів або послуг в криптовалюті.
На початку червня комісія за купівлю-продаж біткойнів (незалежно від суми) досягала в середньому $5. Відтоді вона знизилася, але все одно досить висока – $3,5. При цьому два роки тому вона була менше п’яти центів. Занадто високі комісійні роблять непрактичним застосування біткойнів як повсякденної валюти. Коли ви купуєте або продаєте на спеціалізованому інтернет-майданчику біткойни на суму $10 000 і платите при цьому посереднику $5, це зовсім не накладно. Але заплатити ту ж комісію при купівлі чашки кави просто нерозумно, оскільки комісійні перевищують вартість самої покупки.
Коли 19-річний британський студент Кемерон Оутлі перевів одному суму в біткойнах, еквівалентну $30, він заплатив комісію в розмірі $6.
«Будь-яка валюта, за привілей використовувати яку вам доводиться платити більшу частину транзакції, – це не валюта», – каже Оутлі.
У випадку з криптовалютою проблема високих комісійних в принципі не вирішується. Число транзакцій з біткойнами стрімко зростає. Однак всі майнери світу здатні обробити лише 7 транзакцій з біткойнами за секунду. Покупці і користувачі криптовалюти змушені платити майнерам за витрачений ними час і електроенергію на обробку операцій в блокчейні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас