"ПриватБанк" витребував у позичальників і взяв під охорону 74 нафтобази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ПриватБанк" витребував у позичальників і взяв під охорону 74 нафтобази

Фондовий ринок
1273
“ПриватБанк” витребував у позичальників і взяв під охорону 74 нафтобази, повідомив голова правління фінустанови Олександр Шлапак.
“Ми змушені були 74 нафтобази зараз витребувати назад у власність банку, оскільки позичальники перестали розраховуватися за позиками”, – сказав він.
Як уточнив Шлапак, всього у фінансовому лізингу перебуває 120 нафтобаз і 248 АЗС.
“Частина портфеля в розмірі 6,6 млрд грн, пов’язана з заправними станціями, зараз обслуговується. Значно гірша ситуація з нафтобазами”, – сказав він.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав строк внесення застав щодо пов’язаних кредитів в Приватбанку, проте колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали своїх зобов’язань.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніми власниками “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас