Трамп запропонує знизити енергозалежність Європи від РФ за допомогою поставок газу з США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп запропонує знизити енергозалежність Європи від РФ за допомогою поставок газу з США

Енергетика
417
Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп планує запропонувати знизити енергозалежність Європи від Російської Федерації (РФ) за допомогою поставок газу з США.
Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію Білого дому.
“Трамп буде використовувати швидкозростаючі запаси природного газу в США в якості політичного інструменту, коли він зустрінеться у Варшаві в четвер з лідерами десятка країн, залежних від Росії в енергетичному питанні”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією видання, Трамп розповість країнам, що Вашингтон хоче допомогти союзникам, спростивши для компаній США поставку більшої кількості скрапленого природного газу в Центральну і Східну Європу.
Так, глава США буде присутній на саміті ініціативи “Три моря”, перш ніж вирушити на саміт G20 в Німеччині, де він збирається зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.
Зазначимо, що ініціатива трьох морів (в честь 3 морів – Адріатичне, Балтійське і Чорне), є неофіційною платформою, яка спрямована на встановлення більш тісного співробітництва між країнами в галузі енергетики, транспорту, просування бізнесу та цифрової комунікації.
Серед 12 членів ініціативи: Австрія, Болгарія, Чехія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина. Повідомляється, що експорт зі Штатів допоможе знизити залежність країн від Росії. Законодавці Республіканської партії Трампа, багато з яких хочуть, щоб він займав жорстку позицію щодо РФ через її втручання у вибори і в кризи в Україні та Сирії, підтримують ідею використання експорту газу як політичний важіль впливу на Росію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас