Uber модернізував автономні вантажівки через судовий процес з Waymo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber модернізував автономні вантажівки через судовий процес з Waymo

Технології&Авто
233
Компанії Uber довелося внести зміни в тестовані самокеровані вантажівки у зв’язку з позовом Waymo (холдинг Alphabet), яка звинуватила її в крадіжці технологій автономного водіння.
Зараз у Uber є новий парк самокерованих вантажівок з новою версією обладнання для автономного водіння і датчиками, на використання яких ніяк не вплине судовий процес з Waymo.
Хоча компанія, можливо, найбільш відома завдяки своїй службі замовлення автомобілів, а також через скандал у зв’язку із звинуваченнями в сексуальних домаганнях і дискримінації, що спричинило відставку гендиректора, Uber також працює над модернізацією вантажоперевезень. Йдеться про проект з розробки автономних вантажівок Otto, ще один напрямок, який Uber почала освоювати після придбання компанії Otto в минулому році.
Минулого місяця Uber довелося відмовитися від бренду Otto. Головним чином це було викликано суперечкою з приводу торгової марки з канадським автовиробником, але частково пов’язане і з конфліктом з Waymo, яка звинуватила у крадіжці її секретів колишнього керівника і співзасновника Otto Ентоні Левандовскі (Anthony Levandowski).
Парк самокерованих вантажівок, на яких тепер замість бренду Otto нанесене маркування Advanced Technologies Group (ATG), що належить Uber, зараз розгорнуто в Сан-Франциско. За словами менеджера з продуктів вантажних автомобілів ATG Алдена Вудроу (Alden Woodrow), до цих автономних вантажівок не може бути ніяких претензій з боку Waymo.
По-перше, в них використовується абсолютно нова система сенсорів стороннього виробника. За словами Вудроу, рішення про застосування нової технології було прийнято без будь-якого зв’язку з судовим розглядом з Waymo.
По-друге, була повністю оновлена вся система автономного водіння. Програмне забезпечення, датчики і вбудоване обчислювальне обладнання — все абсолютно нове порівняно з автономною вантажівкою команди ATG, що встановила у минулому році рекорд тривалості пересування безпілотного автомобіля-тягача з напівпричепом, занесений в Книгу рекордів Гіннесса.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас