Німецькі квартиронаймачі отримають доступ до сонячної енергії від дахів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі квартиронаймачі отримають доступ до сонячної енергії від дахів

Енергетика
559
Бундестаг схвалив закон, згідно з яким наймачі житла отримають право розпоряджатися сонячною енергією, отриманою від панелей на дахах багатоквартирних будинків. Уряд Німеччини вважає, що системою, яка набуде чинності восени, скористається не менше ніж 3,8 млн квартиронаймачів.
Парламент Німеччини ухвалив закон про регулювання сонячної енергії в житлових багатоквартирних будинках. Як повідомляє Bloomberg, квартиронаймачі зможуть скористатися сонячною енергією за регульованим тарифом 2,2-3,8 євроцента за кВт*год. Пільги не будуть діяти, якщо обсяг споживання сонячної енергії перевищить 500 мегават на рік. Також під закон потрапляють тільки сонячні установки потужністю до 100 кВт.
Надлишки енергії будуть надходити в загальну мережу і компенсуватися. Крім того, орендарі житла отримають право продавати надлишки енергії своїм орендодавцям, якщо ті проживають в тому ж будинку або по сусідству.
Передбачається, що системою скористаються понад 3,8 млн квартиронаймачів, а новий закон сприятиме поширенню сонячної енергії у великих містах. Лише 50% жителів Німеччини володіють власним житлом в країні, інша половина наймає будинок, кімнату або квартиру. Однак до прийняття закону орендарі не могли скористатися перевагами сонячної енергетики.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас