У Китаї побудують найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї побудують найбільшу в світі плавучу сонячну електростанцію

Енергетика
402
Французька компанія Ciel & Terre побудує в китайській провінції Аньхой плавучу сонячну електростанцію потужністю 70 мегават. «Ферма», яка складатиметься з 194 000 фотоелектричних модулів, стане найбільшим плавучим майданчиком з вироблення сонячної енергії в світі.
Замовником нової електростанції виступив державний енергетичний конгломерат CECEP, який займається розвитком відновлюваних джерел електроенергії в Китаї. Будувати нову станцію в провінції Аньхой буде французька компанія Ciel & Terre, яка спеціалізується на встановленні плавучих сонячних електростанцій.
«Ферма» потужністю 70 мегават стане найбільшою в світі. На даний момент рекордсменом вважається плавуча сонячна електростанція потужністю 40 мегават, також розташована в провінції Аньхой.
Як пише PV Magazine, нова сонячна станція від Ciel & Terre буде складатися з 13 плавучих сонячних колекторів, на яких сумарно розмістяться 194 000 модулів. Французька компанія буде використовувати власну запатентовану технологію Hydrelio, розроблену спеціально для великих сонячних електростанцій. Платформи для панелей зроблять в Китаї – це дозволить скоротити витрати на логістику, зменшити кількість викидів CO2 і забезпечити нові робочі місця.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас