На ринку дорогоцінних металів спостерігається зростання на тлі ослаблення долара - аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку дорогоцінних металів спостерігається зростання на тлі ослаблення долара - аналітик

Банківські метали
326
Останні дні на ринку дорогоцінних металів спостерігається зростання на тлі ослаблення американської валюти.
Про це розповів старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.
“Індекс долара DXY до шести ключових світових валют за останній тиждень знизився на 2%, до 95,5 (9-місячний мінімум). За цей час пара EUR/USD зросла на 2,5%, вище 1,14 (максимум за рік). Приводом стали виступи глав світових центробанків. Промова Маріо Драгі стосувалася відновлення європейської економіки і готовності обговорити згортання стимулюючих програм”, – розповів він.
Водночас, на думку експерта, виступ Джаннет Йеллен був обережним, що зміцнило упевненість учасників ринку в тому, що ФРС США не поспішатиме з подальшим підйомом ключової ставки.
“Зараз ринок оцінює ймовірність підвищення ставки в грудні в 40%. Це означає, що найближчим часом ліквідність в світовій фінансовій системі перебуватиме на високому рівні, що є позитивом для товарних активів”, – підкреслив він.
Ткачук додав, що з початку цього тижня котирування золота додали близько 1% і повернулися в район 1250 доларів за тройську унцію, срібло зросло на 2%, до 16,85 дол.
“Найближчою метою росту по золоту є 1255-1265 доларів. Відзначимо зростання запасів у золотих і срібних ETF-фондів. Купівлі золота в резерви йдуть і з боку світових центробанків, в тому числі Центробанків ключових економік СНД. При цьому попит на фізичне золото тримається на невисокому рівні. Останнє, можливо, пов’язано з літнім сезоном”, – розповів аналітик.
Він також розповів, що на цьому тижні платина торгується в боковику на рівнях 910-930 доларів. Паладій після сильного зниження в кінці минулого тижня проторговує рівні 850-865 доларів.
“Спреди між золотом і платиною, золотом та паладієм за останній тиждень розширилися”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас