Пішохідна вулиця в Лондоні почала виробляти електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пішохідна вулиця в Лондоні почала виробляти електрику

Технології&Авто
911
Компанія Pavegen перетворила 10 квадратних метрів пішохідної вулиці на розумний генератор енергії. Потоки людей, що проходять по цьому відрізку, будуть генерувати енергію для живлення навколишньої інфраструктури. Ділянка також збирає статистику про пішохідний трафік, пише Futurism.
Панелі, встановлені на вулиці, трансформують тиск, який пішоходи роблять при ходьбі в електричну енергію. Ця енергія буде витрачатися на підживлення навколишнього декоративного освітлення. Тож більшою мірою це демонстраційний проект, ніж реальне енергетичне рішення.
Pavegen також оснастила вулицю лавками з можливістю підзарядки телефонів. Ці лавки очищатимуть повітря від CO2. Поверхні на вулиці покриті фарбою Airlite, яка вбиває бактерії і також очищає повітря від CO2. Така вулиця може покласти старт подібним проектам по всьому світу.
Розумні тротуари стають однією зі складових альтернативних систем генерації енергії. До сонячних панелей вже всі звикли і розробники намагаються отримувати енергію з все більш незвичайних джерел. За схожим принципом працює дорожнє покриття, яке виробляє енергію від автомобілів, що проїжджають по ньому. Раніше кілометровий відрізок такої дороги з’явився у Франції. У Канаді встановлюють сонячний тротуар, чиє покриття буде виробляти 15 000 кВт*год на рік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас