Енергія хвиль може забезпечити 10% світової потреби до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергія хвиль може забезпечити 10% світової потреби до 2050 року

Енергетика
683
Компанія Marine Power Systems (MPS) випустила доповідь, в якій підрахувала світовий потенціал енергії хвиль океану.
Хвилі океану (не варто плутати з енергією припливів) здатні щорічно генерувати 80 тисяч ТВт•год електроенергії, з яких економічно доступні 4 тисячі ТВт•год. За даними Ocean Energy Europe, до 2050 року з хвиль океану можна добути 337 ГВт енергії або 10% всіх світових потреб в електриці. При цьому може з’явитися ринок обсягом $97 млрд.
Вважається, що енергія морських хвиль має величезний потенціал. Так, питома потужність електрогенераторів, що працюють від хвиль, вища, ніж для інших альтернативних джерел енергії. Більше того, коефіцієнт перетворення енергії хвиль може доходити до 85%, що навіть більше, ніж для вітру. Нарешті, хвилі присутні постійно. Середня потужність хвилювання океанів – 15 кВт/метр, а при висоті хвиль в два метри – до 80 кВт/метр. Це набагато могутніше припливів, а головне – постійніше.
Найбільший потенціал отримання енергії з хвиль океану – в Євросоюзі, зокрема, Великобританії (на неї припадає третина всіх запасів енергії хвиль Європи). В ЄС розміщені 45% всіх компаній, що працюють в цій сфері. При правильній державній політиці і підтримці, до 2050 року європейський ринок енергії хвиль може скласти €53 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас