Львівська міськрада затвердила стратегію поводження зі сміттям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівська міськрада затвердила стратегію поводження зі сміттям

Казна та Політика
262
Депутати Львівської міської ради затвердили стратегію поводження з відходами на 2017-2019 роки. Як повідомляється, стратегія спрямована на мінімізацію вироблення сміття, його роздільне збирання, а також управління відходами.
“Метою стратегії є розділити все сміття, яке продукується у Львові, на дві фракції: суху і мокру, а також впровадити роздільне збирання скла і пластику. Створити відкриту базу переробних підприємств і заготівельників вторсировини”, – зазначила голова депутатської екологічної комісії Ірина Оршак.
Депутат зазначила, що стратегія передбачає також зміну тарифу на вивезення сміття, який залежатиме від того, чи сортує людина відходи. Оскільки чверть всіх відходів у Львові становить органіка, то міськрада пропонує закупити і встановити майданчики для компостування зеленої органіки (листя, гілки, трава), Крім того, пропонується запуск пілотних проектів для компостування харчових відходів.
Постанова про стратегію поводження з відходами набере чинності з моменту підписання міським головою та оприлюднення на офіційному порталі Львівської міської ради.
Львівський міський голова Андрій Садовий раніше заявив, що в 2017 році львівська міська влада направила до обласних і місцевих органів влади 495 звернень з проханням прийняти на свої полігони відходи зі Львова, але отримала у відповідь всього 9 позитивних відповідей.
Втім, 23 червня на полігони Львівської області почали вивозити сміття з обласного центру.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас