Які банки і компанії зуміли відновити роботу після хакерської атаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які банки і компанії зуміли відновити роботу після хакерської атаки

Фондовий ринок
4155
Національний банк констатує, що робота банків поступово відновлюється після хакерської атаки, тоді як система електронних платежів (СЕП) працює в штатному режимі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
“Робота низки банків, яка була обмежена через хакерські атаки, поступово відновлюється. Система електронних платежів (СЕП) Національного банку працює в штатному режимі. Триває процес відновлення роботи постраждалих банків в СЕП НБУ, – прокоментував в.о. голови Національного банку України Яків Смолій.
Всі процесингові центри країни працюють, а операції з платіжними картками здійснюються в звичайному режимі.
ОТП Банк і банк “Південний” також повідомляють про відновлення роботи відділень і низки сервісів після хакерської атаки. Транзакції з використанням карток проводяться в повному обсязі.
Раніше повідомлялося, що банкомати Ощадбанку досі не видають грошей.
Водночас Фондовий ринок України за минулий вихідний день не зміг відновитися після атаки вірусу Petya у вівторок.
Тим часом, ПАТ “Укрпошта” повідомляє, що, станом на середину дня четверга, поки що не вдалося повністю відновити роботу відділень. “Нова пошта” працює в штатному режимі.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня комп’ютерні мережі Кабміну, десятків державних і приватних великих банків і компаній стали жертвами масованої вірусної атаки, яка в деяких випадках призвела до зупинки їхніх операцій. Експерти попередньо називають її найбільшою подібною кібератакою в Україні.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Попередньо експерти Департаменту кіберполіції України встановили, що вірусна атака на українські компанії виникла через оновлення програми “M.E.doc.” (Програмне забезпечення для звітності та документообігу).
  • Масову хвилю заражень спровокувало оновлення цієї програми з вбудованим вірусним кодом, яке почалося вранці 27 червня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас