У Києві викрили небезпечну банду квартирних рейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили небезпечну банду квартирних рейдерів

Кримінал
1881
У Києві правоохоронці викрили банду, яка незаконно перепродала 31 квартиру столичних жителів, йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в столиці.
За даними поліції, до складу групи входили 12 осіб, і більшість з них пов’язані з незаконним обігом наркотиків, шахрайством, підробкою документів і навіть навмисним вбивством.
«Шахраї підробляли документи, в тому числі з ними в змові були деякі нотаріуси, і шляхом ланцюжка перепродажів квартир отримували кошти. Таким чином, вони фактично заволоділи 31 квартирою. При цьому господарі квартир часто не знали про це, поки не виявляли, що в їхніх квартирах уже проживають інші люди», – відрапортував начальник головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.
Як повідомили в поліції, під час обшуків у фігурантів вилучили гроші, підроблені посвідчення, ключі від 14-ти квартир, документи на квартири, мобільні телефони, радіостанції та автомобіль. Всіх зловмисників на даний момент встановлено. Вісьмом вже повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства та підробці документів, чотирьох затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.
«Ця група має чіткі ознаки організованості: сюди входили нотаріуси і люди, які чітко розподіляли між собою ролі. Тому під час слідства будуть встановлені інші епізоди їхньої злочинної діяльності. За вчинення цих злочинів передбачено до 12-ти років позбавлення волі», – уточнив Крищенко.
У МВС також додали, що розслідування кримінальних проваджень проводить слідче управління поліції Києва при процесуальному керівництві прокуратури міста Києва.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас