Вірус Petya.A вплинув на початок вступної кампанії в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірус Petya.A вплинув на початок вступної кампанії в Україні

Фінтех і Картки
1001
Міністерство освіти і науки повідомило, що масова кібератака в Україні вплинула на роботу Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).
На сторінці Міносвіти у Facebook зазначається, що у зв’язку з кібератакою були запроваджені тимчасові обмеження в роботі ЄДЕБО через профілактику системи, в тому числі у функціонуванні Особистого електронного кабінету вступника, який наразі не працює.
Відновити роботу Особистого кабінету абітурієнта обіцяють до полудня 29 червня.
“Наразі ризики, пов’язані зі згаданою кібератакою, мінімізовані. Тому доступ до Особистого електронного кабінету вступника буде відкрито сьогодні, відповідно до Умов вступу, але після 12:00 дня, про що буде додатково повідомлено на сайті та офіційній сторінці у Facebook МОН та Державного підприємства Інфоресурс”, – йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.UA:

  • 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Попередньо експерти Департаменту кіберполіції України встановили, що вірусна атака на українські компанії виникла через оновлення програми “M.E.doc.” (Програмне забезпечення для звітності та документообігу).
    Масову хвилю заражень спровокувало оновлення цієї програми з вбудованим вірусним кодом, яке почалося вранці 27 червня.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас