Alibaba оголосила про нові інвестиції в Lazada, вкладе в компанію $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba оголосила про нові інвестиції в Lazada, вкладе в компанію $1 млрд

Фондовий ринок
304
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. вкладе ще $1 млрд в компанію сфери електронної комерції Lazada Group, орієнтовану на Південно-Східну Азію.
Торік Alibaba придбала контрольний пакет акцій Lazada за $1 млрд.
Нові інвестиції китайської компанії в Lazada дозволять їй збільшити свою частку до 83% з 51%, йдеться в повідомленні Alibaba.
Lazada, штаб-квартира якої розташована в Сінгапурі, веде операції на шести ринках – в Індонезії, Малайзії, Філіппінах, Сінгапурі, Таїланді і В’єтнамі.
Представник Lazada повідомив, що угода з Alibaba оцінює компанію в $3,15 млрд у порівнянні з оцінкою в $1,5 млрд в рамках попереднього раунду інвестицій, пише газета The Wall Street Journal.
Китайський інвестор придбав акції Lazada у попередніх акціонерів компанії, включаючи шведську інвесткомпанію Kinnevik AB і німецький “інкубатор” інтернет-стартапів Rocket Internet AG, зазначив представник Lazada.

Довідка Finance.UA:

  • Alibaba, що володіє двома найпопулярнішими в Китаї платформами інтернет-торгівлі Taobao and Tmall, фокусується на розвитку закордонних операцій, оскільки конкуренція на внутрішньому ринку посилюється.
  • Lazada, заснована в 2012 році як онлайн-платформа, що займається закупівлею, зберіганням і прямим продажем товарів споживачам, змінила модель після того, як Alibaba стала власником контрольного пакета її акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас