У Росії планують заборонити продаж SIM-карт без паспортних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії планують заборонити продаж SIM-карт без паспортних даних

Світ
571
Закон проти нелегальної торгівлі SIM-картами буде схвалений в ході нинішньої парламентської сесії – до кінця липня 2017 року, повідомляє РИА Новости з посиланнямна голову Ради Федерації Валентину Матвієнко.
«Ми внесли закон про заборону продажу анонімних SIM-карт без паспортних даних, Державна дума підтримала цей закон, ми його приймемо на весняній сесії. Це і в плані боротьби з тероризмом», – заявила вона.
Очікується, що поправки в закон «Про зв’язок», які наказують надавати послуги тільки тим абонентам, чиї дані внесені в базу оператора, наберуть чинності з 1 січня 2018 року.
У 2016 році Роскомнадзор провів 819 рейдів, в ході яких яких було вилучено понад 28,5 тис. SIM-карт у продавців, які не мали права укладати договори з абонентами. У червні 2017 року було ліквідовано склад з 42,2 тис. «сімок».
За оцінками аналітика Mobile Research Group Ельдара Муртазіна, щороку в Росії продається більше 100 млн SIM-карт, з яких 40 млн – з порушеннями. На чорний ринок такі карти потрапляють або від корпоративних клієнтів стільникових операторів, або через недобросовісних дилерів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас