Реєстрація ризикових податкових накладних з липня буде неможливою - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реєстрація ризикових податкових накладних з липня буде неможливою - ДФС

Казна та Політика
2012
Державна фіскальна служба інформує, що з 1 липня буде неможливою реєстрація ризикових податкових накладних.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
“З 1 липня повноцінно запрацює електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ, яка буде автоматично зупиняти реєстрацію ризикових податкових накладних”, – заявив директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Микола Чмерук.
Він також зазначив, що на сьогоднішній день системною проблемою залишається так званий “пересорт” (проведення сумнівних операцій, за результатами яких може бути сформований фіктивний податковий кредит), саме для боротьби з цією схемою були внесені зміни до Податкового кодексу.
“Якщо податкова накладна не є ризиковою, то вона реєструється, якщо ризикова – зупиняється. Платник податків має можливість звернутися в ДФС – надати відповідні документи. Комісія розглядає цю заяву і протягом 5 днів приймає рішення, чи дійсно ця операція не містить ознак ризику, і тоді накладна реєструється, але якщо це ризикова накладна, то вона зупиняється”, – розповів Микола Чмерук.
За оцінкою чиновника, відсоток податкових накладних, які будуть зупинятися, не перевищить 0,1% від загальної кількості перевірених.
Про ефективність роботи електронної системи управління ризиками при адмініструванні ПДВ вже свідчить динаміка формування сум фіктивного ПДВ.
Так, завдяки попередженню в квітні (по деклараціях березня) в порівнянні з минулим роком нарахування ПДВ збільшилися на 1 млрд гривень, або на 10,1%, в травні – 1,1 млрд гривень, що становить 9,8%, в червні очікується збільшення на 2 млрд гривень (18,9%).

Довідка Finance.UA:

  • Державна фіскальна служба 23 червня ініціювала зміну критеріїв при відборі великих платників податків.
  • З 1 січня 2017 року, згідно зі змінами до Податкового кодексу, внесеними законом від 21 грудня 2016 року (╧1797-VIII), великим платником податків вважається юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, з обсягом доходу вище 1 млрд гривень за останні 4 квартали.
  • Великим вважається такий платник податків, чия загальна сума платежів, сплачена до держбюджету за такий же період, перевищує 20 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас