Мешканці будинків з лічильниками платитимуть за опалення менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мешканці будинків з лічильниками платитимуть за опалення менше

Нерухомість
1186
Встановлення в будинку лічильника тепла та індивідуального теплового пункту (ІТП) дозволяє знизити рахунки за опалення на 30%, повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.
«Практика показує, що за рахунок енергоефективних заходів можна досягти значно менших комунальних платежів. Приміром, встановлення лічильника тепла і ІТП дозволяє знизити платежі домоволодіння за опалення на 30%, а це близько 400 грн з кожної квартири щомісяця», – цитує Зубка прес-служба.
Він підкреслив, що після встановлення лічильника споживач буде отримувати рахунку тільки за реально спожиті ресурси, а не за встановленими показниками та нормативами.
«Облік дозволить контролювати енергоспоживання, стимулювати до економного використання тепла і води, енергоефективності. І так буде впливати на зменшення комунальних платежів», – сказав Зубко.
Зазначається, що, згідно з прийнятим законом про комерційний облік теплової енергії, гарячої та холодної води, зобов’язання щодо встановлення будинкових приладів обліку покладено на постачальників теплової енергії або води.
«Той зобов’язаний встановити лічильники тепла протягом року, а води – протягом двох років. Якщо він цього не зробить, на нього, а не на споживача, держава буде накладати штрафи», – сказано в повідомленні прес-служби.

Довідка Finance.UA:

  • 22 червня Рада прийняла закон про комерційний облік комунальних послуг.
  • Даний закон передбачає обов’язкове встановлення будинкових приладів обліку (лічильників) споживання теплової енергії, гарячої та холодної води в нежитлових (до 1 жовтня 2017 року) та житлових (до 1 жовтня 2018 року) будівлях.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас