Гройсман розповів, як "папереднікі" використовували пенсії для купівлі голосів на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, як "папереднікі" використовували пенсії для купівлі голосів на виборах

Казна та Політика
1006
Пенсійна реформа, яку уряд направив на розгляд Верховної Ради, дозволить усунути політичні спекуляції навколо розміру пенсій за рахунок введення єдиної формули, коефіцієнт нарахування в якій не буде коригуватися в «ручному» режимі.
Про це повідомила прес-служба уряду з посиланням на прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
«Ви знаєте, що була дискусія навколо коефіцієнта нарахування пенсій: 1 або 1,35. Як було раніше? В державі була спеціально створена система заниження пенсії, щоб потім перед виборами використовувати її як інструмент: пенсії піднімали, тим самим купуючи голоси. Фактично пенсії були в руках політиків. Я хочу забрати пенсії з рук політиків і передати в руки пенсіонерів. Навіщо був потрібен коефіцієнт 1,35? Політики робили занижену базу пенсії і в ручному режимі цей коефіцієнт регулювали: більше, менше. Я кажу ні”. Буде коефіцієнт 1, і стабільний. Але база буде не 1197 грн, а 3764 грн. Це буде чесно. А далі я пропоную, щоб ми проводили щорічне автоматичне оновлення пенсій, індексацію. Ось це – завдання реформи. І я дуже хочу це зробити. Разом з президентом, разом з парламентом, разом з коаліцією, з політичними партнерами», – сказав Гройсман.
При цьому глава уряду вкотре підкреслив, що прийняття пенсійної реформи є критично важливим.
«Проведення цієї реформи неминуче і необхідно. Пенсійна система країни взагалі перебуває під величезною загрозою. Тож це навіть не політична, це людська відповідальність: президента, прем’єра, уряду, депутатів, фракцій, позафракційних депутатів, груп парламенту. Треба приймати це рішення. А я після його прийняття готовий нести повну відповідальність за успішність впровадження реформи», – зазначив Гройсман.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас