СБУ викрила в Одесі роботу конвертаційного центру з місячним оборотом понад 30 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила в Одесі роботу конвертаційного центру з місячним оборотом понад 30 млн грн

Кримінал
196
Співробітники СБУ спільно з представниками фіскальної служби під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Одесі конвертаційний центр з місячним оборотом понад 30 млн грн.
“Оперативники встановили, що “конверт” організував місцевий житель, який зареєстрував декілька фірм, через які проводив фіктивні безтоварні фінансово-господарські операції. Замовниками “послуг” конвертаційного центру були кілька десятків підприємств регіону, які таким чином ухилялися від сплати податків і легалізували тіньові доходи”, – повідомив прес-центр СБУ в понеділок.
Під час обшуків в офісах конвертаційного центру та місцях проживання фігурантів справи вилучено печатки та штампи фіктивних підприємств, оргтехніку та фінансово-бухгалтерську документацію, яка доводить проведення нелегальних операцій. На гарячому затримано одного з кур’єрів конвертаційного центру при знятті готівкою 250 тис. грн. Накладено арешт на рахунки чотирьох підприємств, які використовувалися організаторами протиправного бізнесу.
“За попередніми висновками експертів, через конвертаційний центр державі завдано збитків більш ніж на 36 млн грн. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), карається позбавленням волі на термін від п’яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна – ред.). Тривають невідкладні слідчі дії”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас