Центральний гастроном на Хрещатику, який згорів, хочуть перетворити на готель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центральний гастроном на Хрещатику, який згорів, хочуть перетворити на готель

Казна та Політика
702
Власник колишнього Центрального гастроному на розі вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького в Києві, що має статус пам’ятки архітектури і історії, планує провести реставрацію пошкодженої пожежею будівлі.
Про це повідомив представник власника будівлі Володимир Калініченко.
«Власник прийняв остаточне рішення, і я заявляю його офіційну позицію: об’єкт колишнього Центрального гастроному буде відновлений і реконструйований. У це необхідно буде вкласти дуже великі гроші, оскільки навіть один проект, з огляду на бюрократичні перепони в Україні, займе дуже багато часу і грошей. Однак це його не лякає, і він готовий вкладати гроші і готовий реставрувати цей будинок в історичному вигляді», – сказав він, додавши, що проект реставрації буде винесено на громадське обговорення. За словами Калініченка, обговорення проекту можна буде проводити на сайті і в соцмережі Facebook за адресою – www.facebook.com/Центральний-Гастроном-Хрещатик-401-243559116139369.
«В розробці проекту зможуть взяти участь всі бажаючі. Ми готові надати доступ до нього всіма можливими шляхами: соцмережі, інтернет, будуть виступи на телебаченні і кожен зможе зробити внесок у цей об’єкт. Ми вже зареєстрували сайт, на якому буде обговорення, а також зареєструвалися в Facebook», – сказав він.
При цьому Калініченко зазначив, що швидше за все будинок буде реставровано під готель.
«Зміну фасаду будівлі ми вважаємо недоречною, оскільки хочемо провести реставрацію. Що стосується призначення, то розглядається варіант, що будуть елементи соціальної інфраструктури, і оскільки там був колись готель, то ми плануємо, що буде готель», – сказав він.
Також Калініченко заявив, що поки невідомо, коли буде завершена реставрація колишнього Центрального гастроному на Хрещатику.
«На сьогоднішній день ми не можемо назвати термінів реставрації, оскільки ми замовили експертизу, яка оцінить стан будівлі та фасаду, а вже після цього можна буде зробити висновки, в які терміни виготовлять проектну документацію», – сказав він, додавши, що на цьому об’єкті не було ремонту до пожежі, оскільки роботи можна проводити після затвердження проектної документації, яку через бюрократичні процедури і нестабільну ситуацію в країні не було зроблено.
Крім того, Калініченко зазначив, що причини пожежі на даний момент не встановлені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас