"Київгаз" повідомив про приховану загрозу прямих поставок газу від "Нафтогазу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київгаз" повідомив про приховану загрозу прямих поставок газу від "Нафтогазу України"

Енергетика
572
У разі, якщо “Нафтогаз України” почне здійснювати прямі поставки газу споживачам, абоненти змушені будуть сплачувати в 2,5-3 рази більшу ціну за паливо, аніж під час постачання його операторами газорозподільних мереж.
Про це йдеться у повідомленні ПАТ “Київгаз”.
Зазначається, що якщо НАК утримуватиме монопольне становище у сфері газопостачання населенню та вийде на прямі поставки населенню, ціна на газ у найліпшому випадку подешевшає приблизно на 1%.
Однак враховуючи низку витрат, з якими зіткнеться “Нафтогаз”, таке зменшення ціни буде тимчасовим і більшою мірою показовим.
Таким чином, при прямих поставках газу від НАК «Нафтогаз України» абонент-боржник буде отримувати письмове повідомлення з вимогою самостійно припинити споживання природного газу. Якщо абонент продовжить споживати газ, то фактично спожитий об’єм буде обліковуватись за ціною промисловою із коефіцієнтом 2. Наприклад, у травні 2017 така ціна становила 18,24 грн замість 6,95 грн за 1м3.
Крім того, об’єм газу, спожитий абонентом, після отримання письмового повідомлення буде вважатися не проданим, а насанкціоновано відібраним. Це призведе до утворення небалансу, який буде компенсуватися за рахунок відповідного оператора газорозподільних мереж
Саме таким чином, вважають у “Київгазі”, абоненти-боржники змушені будуть сплачувати за газ в 2,5-3 рази дорожче, ніж зараз.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас