JPMorgan попереджає про майбутні хвилювання на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan попереджає про майбутні хвилювання на фінансових ринках

Світ
1391
Глобальні фінансові ринки були на диво спокійними протягом тривалого періоду, і це означає, що для інвесторів настав час готуватися до етапу “ринкових хвилювань”, який вже близько, вважають експерти JPMorgan Chase.
Ринки ризикових активів, у тому числі акцій, йшли вгору протягом декількох років, що призвело до зниження їх волатильності до рівнів, близьких до рекордних мінімумів, зазначив Марко Коланович, що відповідає в JPMorgan за глобальний аналіз макроекономічної політики, а також стратегії на ринку похідних інструментів.
“Хоча з точки зору фундаментальних факторів волатильність ринків не повинна бути високою, нам зрозуміло, що і нинішнє макроекономічне середовище не є підставою для рекордно низької волатильності”, – додав експерт.
Федеральна резервна система (ФРС) вже піднімає базову ставку, і поступове зменшення обсягів монетарного стимулювання Європейським центральним банком (ЄЦБ) і Банком Японії незабаром почнуть виправляти деякі з основних факторів, які підтримували високі котирування фінансових активів, вважає М. Коланович.
“У середньостроковій перспективі це, ймовірно, призведе до ринкових хвилювань, зростання волатильності і супутніх ризиків”, – зазначив він.
Після фінансової кризи інвесторам було досить дотримуватися простої стратегії формування інвестиційних портфелів відповідно доструктури фондових індексів, щоб домогтися зростання вартості портфелів.
Однак низька ринкова волатильність стала серйозною проблемою для трейдерів. Індикатор волатильності індексу S&P 500 – VIX – впав на 8,3 процентного пункту з моменту обрання Дональда Трампа президентом США у листопаді 2016 року, до рівня істотно нижчого за середній показник за довгостроковий період, який трохи вище ніж 10 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас