У Мінекології виступають за повернення "паливного податку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекології виступають за повернення "паливного податку"

Технології&Авто
1330
Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак вважає за доцільне повернути сплату екологічного податку з транспортних засобів, які є найбільшими забруднювачами довкілля.
“Так званий” паливний податок “успішно зарекомендував себе в країнах Європейського Союзу, де надходження від нього досить високі і обкладаються різні види двигунів і палива. Вважаю за доцільне повернутися до розгляду питання про розширення бази екологічного оподаткування за рахунок сплати такого податку з транспорту”, – сказав міністр.
При цьому він нагадав, що транспортні засоби в Україні були звільнені від сплати такого податку в 2015 році.
Міністр наголосив на необхідності вдосконалення бюджетного та податкового законодавства в частині поліпшення фінансової дисципліни, підвищення ставки екологічного податку, розширення бази оподаткування.
За його словами, до держбюджету в 2016 році надійшло понад 4 млрд 222 млн грн коштів від сплати екологічного податку. Найбільшими платниками стали підприємства металургійної, видобувної, переробної, житлово-комунальної сфери та паливно-енергетичного комплексу.
Водночас, зазначив він, в порівнянні з 2014-м і 2015 рр. сума надходжень значно більша, і 75% податку надходить саме за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас