У Києві створять єдину інформбазу договорів оренди комунальних земельних ділянок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві створять єдину інформбазу договорів оренди комунальних земельних ділянок

Нерухомість
131
Київська міська рада (Київрада) затвердила рішення про створення єдиної інформаційної бази договорів оренди земельних ділянок комунальної власності, повідомляє її прес-служба.
Згідно з повідомленням, відповідне рішення на пленарному засіданні в четвер підтримали 70 депутатів Київради.
“Таку інформаційну базу необхідно створити, оскільки зараз відсутня єдина система, яка б містила загальну інформацію про земельну ділянку із зазначенням її кадастрового номера, адреси та площі. Також немає даних про термін дії договору оренди земельної ділянки або самого орендаря, відсутня інформація щодо ставки орендної плати, наявності або відсутності заборгованості. В результаті, кияни позбавлені можливості мати узагальнену картину розвитку земельних відносин в столиці”, – цитується в повідомленні співавтор рішення, депутат фракції “Об’єднання “Самопоміч” в Київраді Ольга Балицька.
Рішенням передбачається створення програмного модуля “Інформаційна база договорів оренди земельних ділянок комунальної власності територіальної громади м.Києва” та інформаційного ресурсу “Землі комунальної власності територіальної громади м.Києва”, адміністратором яких виступить комунальне підприємство (КП) “Головний інформаційно-обчислювальний центр”.
Передбачається, що система буде забезпечувати киянам відкритий доступ до бази даних договорів оренди земельних ділянок комунальної власності та створювати умови для громадського контролю в цій сфері.
Як наголошується в повідомленні, створення такої інформбази має допомогти скоротити кількість порушень законодавства в сфері земельних відносин і стати необхідною основою для розробки реформи в цій сфері.
Створення і функціонування інформбази фінансуватиметься в рамках витрат, передбачених комплексною міською цільовою програмою “Електронна столиця” на 2015-2018 роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас