Мінфін визначив критерії для реєстрації податкових накладних з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін визначив критерії для реєстрації податкових накладних з 1 липня

Казна та Політика
1378
Націнка на товар понад 50% і частка ризикового товару на складі більше 75% призведуть до відмови від реєстрації податкової накладної (ПН) в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) з 1 липня, повідомив директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем Державної фіскальної служби Микола Чмерук.
Він уточнив, що відповідні критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинки реєстрації ПН/розрахунку коригування (ПН/РК) в ЄРПН, і вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН були затверджені наказом Мінфіну №566 від 13 червня, який заюстований 16 червня.
Згідно з представленою М.Чмеруком презентаціює, серед інших критеріїв для зупинки реєстрації – порушення при перевірці кодів товарів ПН/РК, наявних в “Таблиці даних платника податків”, і відсутність дозвільних документів на здійснення відповідної господарської діяльності.
Ще одним критерієм є сумарне значення ПДВ зупинених ПН/РК більше середнього значення сплати ПДВ за останні 12 місяців в періодах, в які здійснювалася господарська діяльність.
За оцінками М.Чмерука, з урахуванням аналізу роботи ЄРПН в експериментальному режимі з аналізом кодів товарів запуск таких критеріїв, які стануть обов’язковими з 1 липня цього року, зупинив би менше 0,1% ПН/РК 200-400 підприємств загальною сумою кілька сотень мільйонів гривень.
Він зазначив, що запуск з 1 квітня цього року в експериментальному режимі системи автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинки реєстрації таких ПН/РК в ЄРПН (СМ КОР) із зазначенням кодів товарів, дозволив в квітні збільшити нарахування ПДВ на 1,3 млрд грн, а в травні – на 1,1 млрд грн.
ДФС очікує, що в червні цей показник зросте на 2,2 млрд грн, і з 1 липня схема “пересорту” або “скрутки” з використанням для мінімізації ПДВ купівлі-продажу різних товарів повністю ліквідована, сказав М.Чмерук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас