Нацбанк прогнозує сповільнення зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк прогнозує сповільнення зростання економіки

Казна та Політика
564
Національний банк прогнозує подальше сповільнення зростання економіки в другому кварталі поточного року.
«Перш за все, в другому кварталі продовжував відображатися на промисловому виробництві і вантажних перевезеннях негативний ефект від припинення транспортного сполучення, а також захоплення гірничо-металургійних підприємств на непідконтрольних територіях», – йдеться в повідомленні.
У Нацбанку зазначили, що окремі види промисловості піддавалися впливу додаткових факторів, які стримували їх активність. Зокрема, до глибокого падіння виробництва електроенергії призвело також раннє завершення опалювального сезону і зупинка ТЕС, що працюють на антрациті.
Споживчий попит, за оцінками регулятора, у другому кварталі продовжив рости в умовах підвищення реальних зарплат населення, а також формування позитивних очікувань завдяки зміцненню курсу гривні відносно долара США.
Водночас поточна динаміка ВВП і його складових, незважаючи на активізацію приватного споживання і досить високий інвестиційний попит, свідчить про посилення ризиків, зростання ВВП за результатами 2017 року може бути нижчим від прогнозу НБУ (1,9% р/р).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас