Депутати посилили правила парковки для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати посилили правила парковки для українців

Казна та Політика
2167
Сьогодні на ранковому засіданні Верховної Ради України народні депутати в другому читанні і в цілому прийняли проект закону №5629 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю», – випливає з підсумків голосування.
Після обговорення документа його підтримали 244 картки нардепів при 226 необхідних (після відкриття ранкового засідання в сесійній залі зареєструвалися 356 парламентаріїв).
Законопроект вніс до парламенту Кабінет міністрів.
Як повідомлялося, в першому читанні проект закону нардепи прийняли 6 квітня 2017 року.
Згідно з поясненням, порушникам загрожує штраф в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів (1020 грн) за зупинку або стоянку транспортних засобів на місцях, де дозволена зупинка або стоянка тільки водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять людей з інвалідністю, створення перешкод в стоянці водіям з інвалідністю, а також порушення правил встановлення і використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю».
Крім цього, авто порушника можуть вивезти на штрафмайданчик, а протокол скласти мають право навіть члени громадських організацій осіб з інвалідністю, уповноважених виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад. А власників будівель зобов’язує облаштовувати спеціальні майданчики для паркування транспортних засобів для водіїв з інвалідністю.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас